Geslaagde ondernemersavond

Eind maart kwamen de winkeliers in Aalsmeer Centrum bij elkaar voor de jaarlijkse ondernemersavond. De locatie was dit keer het Flower Art Museum waar voorafgaand aan de vergadering lekkere broodjes werden geserveerd en door coordinator Constantijn Hoffscholte een rondleiding werd gegeven door dit nieuwe Aalsmeerse museum. Het bleek voor alle aanwezigen het eerste bezoek aan dit museum waarin de verbeelding van bloemen en planten in de hedendaagse kunst centraal staat.

 

Presentatie over 2018 en plannen voor het nieuwe jaar

Voor de pauze nam Christiaan Sijnen, bestuurslid van ondernemersfond Meer Aalsmeer, iedereen even mee terug naar 2018. Alle activiteiten in het afgelopen jaar kwamen langs. De drie markten, de verschillende winacties, Proef Aalsmeer, de pompoenenspeurtocht, alle bezoekjes van Sinterklaas, de bloembakken en natuurlijk de nieuwe feestverlichting die dit jaar wel op tijd opgehangen zal worden. Voor 2019 staan ook weer leuke activiteiten in de planning met op zaterdag 8 juni weer een ouderwetse Bandjesavond in de straten van het winkelgebied. Hopelijk gaat het dit jaar wel lukken om een vergunning te bemachtigen. Er wordt hard gewerkt om het papierwerk in orde te krijgen en er een gezellig en veilig feestje van te maken. 

 

Binnenkort webwinkelen bij Aalsmeerse winkels?

Na de pauze kregen de Aalsmeerse Ruud van Es en Willem Geleijn van ShopsIN het woord. Aan hen de schone taak om de aanwezige winkeliers te enthousiasmeren voor een nieuw digitaal platform waarmee de ‘bedreigingen van het internet’ kunnen worden omgezet in kansen en mogelijkheden. Door de concurrentie van het internet loopt de lokale afzetmarkt voor de plaatselijke winkelier veel schade op. ShopsIN kan de winkelier helpen om deze ‘omzetschade’ te beperken door het beschikbaar stellen van een gezamenlijk webwinkel platform waarmee de winkeliers hun digitale afzetmarkt kunnen vergroten. Meer dan 10 aanwezige winkeliers zien er wel brood in en gaan binnenkort rond de tafel om mee te denken en te draaien in het pilotproject. Meer weten over ShopsIN? Kijk dan even op www.shopsin.nl

 

Logo Lab 35 | Aalsmeer.nu + Logo CMS Eyecreator