Gesloten maar toch open!

Aalsmeer Centrum heeft veel creatieve en hardwerkende winkeliers, kappers, schoonheidsspecialisten en horecamensen. Ze doen van alles om hun zaak te redden en knokken daar hard voor. Dinsdagavond 12 januari werd officieel bekend gemaakt dat ze tot zeker 9 februari hun deuren dicht moeten houden voor klanten. Dat zat er natuurlijk al aan te komen en was geen verrassing. Maar het zijn zeer zware tijden en de vrees is groot dat niet iedereen het gaat redden. Voorraden waar ze nauwelijks vanaf komen, de huur gaat gewoon door, personeel moet worden betaald en voor sommigen is er zelfs helemaal geen omzet. Ze willen doen waar ze goed in zijn, klanten adviseren en helpen. Ze missen hun klanten ook echt, zoals het praatje in de winkel, het restaurant of de salon. Jazeker, er zijn regelingen vanuit de overheid, maar helaas komt niet iedereen hiervoor in aanmerking en het is zeker niet voldoende. 

Toch laten ze hun hoofd niet hangen en bedenken van alles om hun producten aan de man of vrouw te brengen. Ze zijn iedere dag in hun zaak aanwezig om klanten op afstand te helpen. Social media en websites worden hierbij op grote schaal ingezet en alle ondernemers zijn bereikbaar via de telefoon, app, mail en zelfs facetime. Ze zijn dan wel gesloten, maar toch open op een creatieve en legale manier. Het kan zelfs best grappig zijn om met je winkelier digitaal op afstand door de winkel ‘te wandelen’ voor een nieuw kledingstuk, sieraad of cadeautje. En servicegericht als ze zijn, zullen ze alles op alles zetten om je optimaal hierbij te adviseren. De meesten rijden wat af en aan om de spullen en het eten bij de klanten thuis te brengen. 

Gelukkig zijn er ook winkels in Aalsmeer Centrum die hun deuren nog wel open mogen houden. Dat geldt voor de supermarkten, drogisterijen, bakkers, slagers, slijterij, opticiens, dierenspeciaalzaak en de tabakszaak (alleen voor tabak). 

Dus blijf je lokale ondernemer in Aalsmeer Centrum steunen en neem contact met ze op voor alle mogelijkheden.

Logo Lab 35 | Aalsmeer.nu + Logo CMS Eyecreator