Ondernemersfonds

Een ruimer aanbod, meer gezelligheid en een betere promotie met meer activiteiten. Deze doelstellingen willen de ondernemers in Aalsmeer-Centrum de komende jaren realiseren d.m.v. een ondernemersfonds. Met het fonds, waarvoor de gelden door de ondernemers zelf worden ingebracht, moet het winkelgebied worden klaargestoomd voor de toekomst.

Aalsmeer-Centrum heeft de basisingrediënten al in huis: goede speciaalzaken, fraaie historische panden, ligging aan het water en een welvarend achterland. Het centrum biedt ondernemers volop kansen om meer klanten te trekken en meer omzet te behalen. Maar die kansen kunnen alleen worden benut als alle ondernemers de handen ineenslaan en samen investeren in de toekomst. Dat is tenminste de overtuiging van een ruime meerderheid van de ondernemers. Op initiatief van de winkeliersvereniging is samen met de Kamer van Koophandel en de Gemeente Aalsmeer een plan gemaakt om een stimuleringsfonds op te richten. Iedere ondernemer, van kleine zelfstandige tot grootwinkelbedrijf, levert daaraan een financiële bijdrage. Het geld wordt gebruikt om de positie van het centrum te versterken, bijvoorbeeld door de aankleding te verfraaien, door promotiecampagnes op te zetten en door activiteiten te organiseren.

Om te zorgen dat alle ondernemers meebetalen, gebeurt het innen van de bijdragen via een gemeentelijke belastingmaatregel. In Aalsmeer is gekozen voor een reclameheffing. De gemeente incasseert het geld en stort het vervolgens in het ondernemersfonds. Via een juridische overeenkomst wordt gegarandeerd dat het geld daadwerkelijk bij de ondernemers terechtkomt en aan de juiste zaken wordt besteed.

 

Logo Lab 35 | Aalsmeer.nu + Logo CMS Eyecreator